Želite više informacija? Pozovite nas! 035 / 444 - 666
Posjetite naš ured

Ante Starčevića 4, Slavonski Brod

Ponedjeljak - Petak (08h - 16h)

STRUČNI SAVJETI ZA PRODAJU ILI KUPNJU NEKRETNINE

Kako se ekonomska situacija sporo poboljšava, mnogi nisu sigurni da li da kupe ili prodaju nekretninu. Unatoč toj nelagodnoj situaciji, ne morate ostati stajati na jednom mjestu. Donosimo Vam savjete kako da uspješno kupite ili prodate svoju nekretninu.

najnovije slike stana 035 Za osobe koje žele kupiti nekretninu, ovo je idealno vrijeme. Niske kamatne stope na stambenim kreditima, nagli pad samih cijena nekretnina su prilika kako za kupce, tako i za investitore, pa čak i one koji žele nadograditi ili obnoviti vlastiti stambeni prostor. Jer, kako kažu svjetski ekonomičari, kamatne stope bi u narednih mjeseci trebale još rasti. Tako da Vama koji kupujete, osobito prvu nekretninu, sada je savršena prilika.

Bilo da ste kupac, prodavatelj ili čak oboje, donosimo Vam top savjete za uspješno snalaženje na tržištu nekretina.

 1. POANTA JE U LOKACIJI NEKRETNINE

Ako ste kupac, investitor ili vlasnik stambenog prostora, morate znati najbolju lokaciju za Vaša ulaganja. Kupnja najmanje kuće u centru grada ili glavnoj ulici grada je neusporedivo dobar potez u odnosu na kupnju najveće kuće u predgrađu. Za investitore, gradnja zgrada blizu javnog prijevoza i bolnice je unosan posao.

2. RAZMISLITE O APARTMANU

Kada su u pitanju apartmani, Vaša agencija za prodaju nekretnina bi Vam mogla 11111osigurati dobar posao, jer apartmana ima dosta na tržištu pa Vam u pregovaranju može osigurati povoljnu cijenu.

Ako kupujete apartman kao investitor a ne kupac koji će ga koristiti kao vlastiti stambeni prostor, razmislite o iznosu novca za zakup u tri ili četiti godine. To je prilično dobra svota novca, a nakon tog perioda, prodajte ga – izvrsna zarada! Tržište sa samim apartmanima je u usponu osobito od 2013. godine

 3. UPOZNAJTE SVE KREDITNE PONUDE

Ovo je jako bitno prije potpisivanja bilo kakvog ugovora o kreditu. Isto tako, da biste izbjegli probleme, provjerite svoju kreditnu sposobnost prije svega, kako Vam ništa ne može stati na put pri kupnji nekretine. Postoje mnogi savjetnici pri odabiru kredita. Pazite što potpisujete. Na kraju, uvijek Vam naša agencija može dati savjet.

4. ZNATE SVOJ RASPON CIJENE DO KOJE MOŽETE IĆI I DRŽITE SE TOGA

Upoznajte se unaprijed sa visinom kredita kojeg možete dobiti. U svim bankama to možete dobiti prije potpisivanja kredita, a tom će Vam uvelike suziti izbor za kupnju nekretnine. Najsigurnije je znati svoj proračunski okvir, bez obira kakva je ekenomska situacija.

5. DRŽITE SE PODALJE OD CENTRA

11111111Ovo se osobito odnosi na kuće. Ako ste mlada obitelj a imate više djece, idealna nekretina mora biti veća. Takve nekretnine se nude po izrazito pristupačnim cijenama osobito u naseljima Livada, Budainka… Ako želite veću nekretinu i više prostora , a morate se držatiti vlastitog proračuna, lokacija u centru Vam neće uspijeti. Proširite svoj krug potencijalnih lokacija, ovisno o tom što tražite.

 

Savjeti za prodavatelje

 1. OSVJEŽITE I ULJEPŠAJTE

Dovesti Vaš dom spreman za prodaju je presudno u svemu. Sugeriramo Vam da se posavjetujete s nekim o izgledu nekretnine koje prodajte. Svakako se riješite svakog nereda, kako u samom prostoru, tako i izvan njega kako bi se potencijali kupac oduševio prvim izgledom koji je po našem mišljenju najadekvatniji. Nekada taman i pomalo umoran najmještaj može biti presudan za kupca. Uljepšajte prostor sa par vedrih dodataka koji će dodati posebnu svježinu prostora ma koliko god star bio.

 2. DOGRADNJA I ADAPTACIJA

Ne morate adaptirati kompletan prostor ali razmislite o promjeni par stvari u kući. Promjenite stari tison, kuhinjsku ploču ili sudoper. Dodavanje svijetilijih i nježnih boja u sobu ili dvije je također pametan savjet i trenutno moderan i popularan kod kupaca.

3. NAPRAVITE PROCJENU NEKRTNINE

12Prvi put napravite ispravnu procjenu Vaše nekratnine u skladu s tržišnim vrijednostima na Vašem području. Neki prodavači misle da ako stave veću cijenu, imaju više prostora za pregovaranje. U takvoj strategiji može biti zakinut samo prodavatelj. Kupci traže svoje domove u svom cjenovnom razredu. Ako je Vaša nekretnina previše skupa, kupci će ju jednostavno zaobići.

4. OSIGURAJTE NAJBOLJU PREZENTACIJU VAŠE NEKRETNINE

Vaš dom je Vaša najveća investicija. Osjećajte se ugodno u procesu prodaje. Najefikasnije je angažirati agenciju za prodaju nekretnina koja je najbolja u marketingu i ona u koju imate povjerenja kako bi bili bezbrižni u samom postupku. Odaberite onu agenciju koja se pokazala dobro kroz više godina rada jer ima više iskustva.

Tražite nekretninu? Pogledajte našu ponudu!

 http://www.agencijastan.hr/sve-nekretnine/

 

 

Kontaktirajte nas

Trenutno nismo online. Ali možete nam poslati e - mail i mi ćemo vam čim prije odgovoriti.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat